Vandkvalitet

By | 14/07/2018
Vandkvalitet

Vandkvalitet

I denne artikel vil jeg gennemgå nogle faktorer der er afgørende for vores daglige vandkvalitet.

Hvis du har det som jeg, så er du nok interesseret i kende til kvaliteten af det vand du gpr og drikker hver dag.

Og det er ikke uden god grund, at flere og flere bekymrer sig om vores egen og vores families sundhed.

For det første er der de typiske fysiske forureninger. Når vi snakker om, hvilke faktorer der direkte påvirker vandkvaliteten, så er den naturlige forurening en af dem som er helt uden for vores kontrol.

Dette omfatter forurening forårsaget på grund af visne blade, døde insekter, fugleklatter og dyrs afføring, der når ind til de naturlige vandkilder.

Hør hvor let og enkelt du kan slippe for pesticider, kemikalier og tungmetaller i dit drikkevand. Klik her!

Dalende vandkvalitet pga landbruget

Desværre har politikerne har givet grønt lys til at øge grænseværdierne for sprøjtegifte med op til 750% i grundvandet!

Landbruget har en stor del af ansvaret for forurening af naturen og vores drikkevand. Landbruget udleder gødning, rensemidler og kemikalier, der siver ned i grundvandet og forurener det.

Pesticider, der anvendes på afgrøderne ender tilsidst med at sive ned og forurene grundvandet. Ikke alle disse stoffer nedbrydes ordentligt.

Vandrenser Maskine

Hvis disse afgrøder der dyrkes primært gik til menneskelig konsum, så kunne det måske retfærdiggøres til en vis grad.

Desværre bruges størstedelen af de afgrøder der dyrkes i Danmark til at fodre grise, køer osv så de kan slagtes og sælges i udlandet.

Forurenet drikkevand i Danmark- feature
Tror du, at drikkevandet i Danmark stadig er rent og sikkert at drikke? Så læs her inden du tager en slurk postevand fra hanen igen.

Med andre ord, det er et kæmpe resursespild og til skade for naturen. Og i sidste ende vores heldbred.

Men den industrielle forurening spiller også en stor rolle, når det drejer sig om vandkvalitet. Denne liste over, hvilke faktorer der påvirker hvor rent vores drikkevand, ville være ufuldstændig uden at nævne de store mængder af industriaffald, der udledes direkte eller indirekte åer, søer og havet.

Der er mange typer skadelige kemikalier, som forurener grundvandet, når det siver ned sammen med regnvandet.

Mikrobiologiske forureninger i form af stoffer som bakterier, vira, cyster, som huserer i de gamle og rustne industrielle rør.

Når vandet bevæger sig gennem disse rør og når dit hjem, bliver de føjet til dit drikke vand, som ellers skulle have været helt rent vand. Der er andre forureninger som alger og rustpletter som også bliver tilføjet på lignende måde.

Advarsel: Postevandet i Danmark er ikke længere så godt som det har været. Der findes heldigvis metoder til at rense det. Klik her!

Vandkvalitet og menneskeskabt forurening

Det lyder mærkeligt, men bevidst eller ubevidst forurener vi vandet selv.

På den ene side er det vandværkerne, der bevidst må tilsætter klor og andre kemikalier i vander for at undgå mikrober.

På den anden side skyller vi hver dag selv kemikalier ud i vores afløb. Klor har den uheldige egenskab at reagere med andre organiske forureninger og derved producere giftige biprodukter.

En overset faktor, der påvirker vores vandkvalitet, er den ubevidste udledning af rester fra lægemidler. Når syge personer indtager medicin (og selv narkotika), udskilles disse gennem urinen og ender i vores kloaker.

Disse giftstoffer når vandsystemet og forurener det. Selvom dette vand behandles ved vandværket, er mange medikamenter stadig tilbage uopdagede i drikkevandet.

Nu hvor du ved, hvilke faktorer påvirker vandkvaliteten, bør du måske overveje at filtrere dit vand selv.

Du kan sikre din egen vandkvalitet

Det kan du gøre med et simpelt vandfilter. Eller du kan købe et destillationsapparat, der vil give dig og din familie tryghed med 99% rent vand uden giftstoffer, medicinrester og tungmetaller.

Det første skridt er at en bruge kulstof filtrering teknik til at filtrere klor og andre kemikalier. Det øger også pH balance i vandet, og især smagen forbedres.

Se hvor let og enkelt du kan slippe for pesticider, kemikalier og tungmetaller i dit drikkevand. Klik her!

Den anden mulighed er at bruge ionbytning til at erstatte skadelige bly og kobber ioner med nyttige mineraler som natrium og kalium.

Det skal også benytte en ultra fin filtrering, der fjerner alle mikrober fra vandet. Disse filtre er skabt til at fjerne de faktorer, der påvirker vandkvaliteten.

Hvis du gerne vil vide mere om, hvordan du kan opnå en vandkvalitet tæt på 100% rent vand så se det apparat jeg bruger her.


Jeg håber, at du fik svar på nogle af dine spørgsmål i denne artikel. Tjek også nogle af mine andre artikler om vand.

Hvis du har det som jeg og du bekymrer dig om at have så rent drikkevand som muligt, så se her, hvad du selv kan gøre for at rense dit vand. Se her en liste over forskellige vandrensere.

Del gerne med andre