Vandfilterkande

By | 16/10/2018

Jeg har brugt flere forskellige vandfiltre. Og det er faktisk svært at sige, hvilken vandfilterkande der er den bedste. Der er ikke ret stor forskel på dem.

Det første er størrelsen, dvs., hvor meget vand den kan indeholde og filtrere af gangen. Det andet er, hvilke typer kulstofpatroner, der kan benyttes i den.

Visse typer patroner renser blot vandet. Hvorimod andre typer filtre fås med magnesium som automatisk tilføres det rene vand.

Hvis du blot vil rense dit drikkevand for kalk, kobber, bly og de mest gængse kemikalier som klorin o.a., kan du fint benytte et vandfilter som denne. Især hvis du ikke har behov for store mængder vand.

Sådan virker en vandfilterskande

Du fylder vand i toppen af kanden, og efter nogle minutter løber vandet ned igennem filtret og ender i bunden af kanden. Nu er vandet rent og kan drikkes. Tjek den ud her.

Jeg plejer at stille min kande i køleskabet for at have køligt velsmagende vand klar. Det rensede bløde vand får kaffe og te til at smage godt (synes jeg). Senere anskaffede jeg mig en ekstra kande, så jeg hele tiden havde frisk vand klar.

Kulpatronerne holder naturligvis ikke evigt. De skal udskiftes, når vandet begynder at smage underligt igen. Hvor længe de holder deres effekt kommer an på, hvor meget vand du filtrerer i det daglige.

Min oplevelse er, at en patron fint kan holde vandet godt og rent i op til et par måneder.

TIP: Inden du tager en ny filterpatron i brug, så lad den stå i et glas vand i et par timer. Skyl derefter patronen under vandhanen og indsæt kulfilterpatronen i vandkanden.

Når du fylder kanden op med vand første gang, skal du ikke drikke det filtrerede vand. Hæld det ud, og fyld en ny omgang vand på. Første filtrering er blot for rense filtret. Herefter kan du drikke det rensede vand.

For at sikre bedst mulig levetid for kulfilter patronen, skal du sørge for, at der altid er nok vand på kanden, så den ikke tørrer ud.

Den viste vandfilterkande Acala Quell Swing© findes i flere farver. Find en god pris her.


Sådan sparer du penge!

Du kan handle mange steder på Internettet. Men jeg har fundet ud af, at vi let kan spare op til 50% (eller mere) på at købe de forskellige vandrensere m.m. på fx Amazon.de

Danmark er desværre for lille til, at vi kan have vores egen Amazon. Så Amazon.de (Tyskland) reklamerer med, at de er begyndt at sende til Danmark, ofte fragtfrit, hvis man køber for over €39 (kr. 290). Hvis du ikke forstår tysk, kan man nu let skifte sproget over til Engelsk.

Vandrenser til Danmark

Jeg har i årevis bestilt en masse forskellige ting fra Amazon, både fra Tyskland og England. Det er ofte langt billigere end at købe tilsvarende produkter i Danmark. Det er hurtigt, nemt og er altid gået helt uden problemer.

Find selv her en god pris en vandfilterkande på Amazon.

Del gerne med andre