Vand På Flaske

By | 14/07/2018
vand på flaske

Vand på flaske

Du tænker måske som de fleste i Danmark, at det er dumt at købe vand på flaske. Hvorfor betale for vand på flaske, når du nu kan få rent vand direkte fra hanen?

Hør hvor let og enkelt du kan slippe for pesticider, kemikalier og tungmetaller i dit drikkevand. Klik her!

En voksende del af befolkningen er dog i tvivl, om postevandet nu er så godt, som der påstås. Ikke underligt, så ønsker vi at vide, hvad vi putter i vores kroppe.

Måske ville en test på vand fra hanen og en test på vand på flaske kunne afgøre kvalitetsforskellen. Uanset hvad din mening er, bør du vælge dit drikkevand omhyggeligt.

Hvis du er syg, så kan det være frarådeligt at drikke postevand, da der mange steder i landet er blevet målt alt for høje værdier af pesticider i vandet.

Du kan selv lave en test, eller få en analyse af det vand du drikker til dagligt. Desværre er de officielle test fra vandværket ikke altid til at stole på. Fordi der kun kan afsløres hvad der testes for.

Vandrenser Maskine

Er vand på flaske renere?

Mange mennesker tror, at blot fordi vandet er aftappet, betyder det at det er rent. Men er det? Kan det være muligt, at det vand vi køber på flaske faktisk ikke er bedre, men måske værre end vores postevand?

Beskrivelse af drikkevand på flaske

Følgende definitioner anvendes hyppigt på etiketterne på drikkevand på flaske. De bruges til at beskrive vandets egenskaber, kildeoprindelse og behandlingsmetoder.

Advarsel: Postevandet i Danmark er ikke længere så godt som det har været. Der findes heldigvis metoder til at rense det. Klik her!

* Artesian, grundvand, kildevand, brøndvand – vand fra underjordiske vandførende lag, der kan være behandlet eller ej. Godt vand og artesiske vand tappet fra en brønd. Kildevand opsamles som det flyder op til overfladen, eller via et borehul. Det kan også være grundvand.

* Destilleret vand – damp fra kogende vand kondenseret og fyldt på vandflasker. Vand destillering dræber mikrober og fjerner vandets naturlige mineraler, giver det en flad, men helt ren smag af H2O.

* Drikkevand – vand til konsum og forseglet på flasker eller andre beholdere med visse ingredienser. Dog bortset fra at det eventuelt kan indeholde sikre og egnede desinfektionsmidler.

* Mineralvand – Grundvand, der naturligt indeholder 250 eller flere dele per million af totalt opløste faste stoffer.

Forurenet drikkevand i Danmark- feature
Tror du, at drikkevandet i Danmark stadig er rent og sikkert at drikke? Så læs her inden du tager en slurk postevand fra hanen igen.

Fakta om vand på flaske

  • Er ikke nødvendigvis er rent, ligesom ledningsvand ikke er rent.
  • Kan komme fra et vandførende lag, der er blevet behandlet med kemikalier eller ikke behandles overhovedet. Postevand vil normalt blive behandlet.
  • Kan indeholde et vilkårligt antal urenheder såsom menneskelig eller animalsk affald. Stoffer som vand fra hanen ikke er tilladt at indeholde.
  • Kan indeholde desinfektionsmidler og kemikalier – ligesom postevand gør.
  • Kan indeholde hormonforstyrrende stoffer, mineraler, endda bly og andre tungmetaller.
  • Ofte kan være langt mere forurenet end vi tror.

Se hvor let og enkelt du kan slippe for pesticider, kemikalier og tungmetaller i dit drikkevand. Klik her!

Det vand vi køber og drikker fra en flaske skal være produceret under sikre og sanitære forhold. Desværre er indholdet ikke kontrolleret så strengt, som vores vand fra hanen.

Drikkevand på flaske er godt at have ved hånden i tilfælde af en nødsituation, men tro ikke på at det vand du køber på flaske nødvendigvis er så rent som dit normale drikkevand.

Renhed kan variere fra et mærke til et andet, og fra et parti til parti. Skal du have dit vand helt rent, bør du filtrere det eller destillere det.


Jeg håber, at du fik svar på nogle af dine spørgsmål i denne artikel. Tjek også nogle af mine andre artikler om vand.

Hvis du har det som jeg og du bekymrer dig om at have så rent drikkevand som muligt, så se her, hvad du selv kan gøre for at rense dit vand. Se her en liste over forskellige vandrensere.