Rent Vand – Derfor har vi brug for det

By | 14/07/2018

Rent vand

 

1. Rent vand har afgørende betydning for den menneskelige krop.

Den menneskelige krop består af 50 til 70 procent vand. Og vi har behov for en regelmæssig indtagelse for at kunne opretholde sundhed. Vi har brug for rent drikkevand. Vi har brug for vand til madlavning og til at fremstilling af diverse drikkevarer. Sund kost og rent vand går hånd i hånd.

Hør hvor let og enkelt du kan slippe for pesticider, kemikalier og tungmetaller i dit drikkevand. Klik her!

2. Rent vand er afgørende for vores fremstilling af fødevarer.

Hvis vi ikke renser vores vand og holder det rent, vi vil vores mad hurtigt blive forurenet. Ikke kun fisk, men andet kød, frugt og grøntsager vil gøre os syge. Hvis vi ønsker sunde, økologiske produkter, er vi nødt til at rense det vand, der bruges til at overrisle markerne med.

3. Rent vand er afgørende for menneskers sundhed.

FN (WHO) rapporterer, at over 1 milliard mennesker ikke har adgang til rent drikkevand. De sundhedsmæssige konsekvenser er alvorlige. Det skønnes at over 2 millioner dør årligt pga. dårligt vand og sanitet.

Forurenet drikkevand i Danmark- feature
Tror du, at drikkevandet i Danmark stadig er rent og sikkert at drikke? Så læs her inden du tager en slurk postevand fra hanen igen.

4. Rent vand er afgørende for fisk og andre dyrearter.

Som mennesker, må vi tage hensyn til fisk, hvaler, vandfugle og andre dyrearter, der lever i og af vandet. Vi skal rense vand, når der er olieudslip, men vi skal også arbejde på at renholde vores oceaner, søer, floder og vandløb.

5. Vi har brug for rent vand for at reducere vores CO2 udledning.

Den udledning der skyldes fremstillingen af vand på flaske er chokerende. Faktisk bruges der næsten syv gange så meget vand for at fremstille det du rent faktisk drikker. Den samlede mængde vand, der bruges til at producere og levere en liter flaske vand er næsten 7 liter.

Advarsel: Postevandet i Danmark er ikke længere så godt som det har været. Der findes heldigvis metoder til at rense det. Klik her!

6. Vi har brug for at rense vandet for at skære ned på vores affaldsmængder.

Hver plast drikkevand flaske tager hundreder af år hvis det skulle nedbrydes I naturen. Mange plast drikkevand flasker bliver blot smidt ud langs motorvejene.

Nogle vil blive genanvendt, da vi har et effektivt genbrugssystem I Danmark.

Men selve genvindingsprocessen siges at forurene miljøet med giftige kræftfremkaldende stoffer. Hvis verdens drikke vand var renere, kunne vi slippe for dette svineri af giftstoffer.

Vandrenser Maskine

7. Regn og sne er ikke garanti for en god vandkvalitet.

Nedbøren er kun en del af vandets kredsløb. Ren regn findes desværre ikke. Selv sne er ikke ren. Den regn, sne og anden nedbør opsamler en masse forurening på vej ned gennem atmosfæren. Det er nødt til at blive behandlet på den ene eller anden måde. Når vandet når ned I grundvandet har det opsamlet kalk I vandet.

8. Vi har brug for det rene vand til hygiejne.

Hvad end det drejer sig om dit vasketøj eller din krop under bruseren, så er det nødvendigt med sikkert vand til personlig hygiejne. Fra første skoleår bør børnene blive undervist i hygiejne, og at spare på vandet.

Se hvor let og enkelt du kan slippe for pesticider, kemikalier og tungmetaller i dit drikkevand. Klik her!

9. Utilstrækkelig adgang til rent vand.

Mange har udtrykt stigende bekymring for, at der I fremtiden kan opstå stor mangel på rent vand.

Uden vand kan man let forestille sig at der kunne opstå krige for at overtage en anden nations vand. På samme måde som vi ser det i dag med olien og andre naturresurser.


Jeg håber, at du fik svar på nogle af dine spørgsmål i denne artikel. Tjek også nogle af mine andre artikler om vand.

Hvis du har det som jeg og du bekymrer dig om at have så rent drikkevand som muligt, så se her, hvad du selv kan gøre for at rense dit vand. Se her en liste over forskellige vandrensere.

Del gerne med andre