Rent Drikkevand

By | 14/08/2018

Rent Drikkevand

I Danmark tager vi rent vand for givet, men i den 3. verden er der store problemer med at sørge for rent drikkevand og vand til sanitet. Dette leder ofte til epidemier der spredes via forurenet drikkevand.

Der er mange ulandsprojekter, hvor man arbejder ihærdigt på, at hente vand fra undergrunden til beboere i de ydre regioner som fx i Afrika og Indien.

Som du nok er klar over kan vi mennesker overleve godt en måned uden mad; men uden rent drikke vand kan vi sikkert ikke overleve meget mere end 7 dage. Visse mindre dyr, især småfugle, skal have adgang dagligt til vand for at kunne overleve.

Hør hvor let og enkelt du kan slippe for pesticider, kemikalier og tungmetaller i dit drikkevand. Klik her!

Rent DrikkeVand Vitalt for vores sundhed

Det er ingen hemmelighed, at vi altid har adgang til masser af fødevarer til både nydelse og sundhed. Det samme er gælder for diverse typer af vandkvalitet.

Der findes mange typer af vand og som med mad, så er de ikke altid lige gode for os. Vi bruger vand til rigtig mange ting i løbet af en hverdag. Men intet er så vigtigt for vores krop som rent drikkevand.

Vi skal dagligt indtage sikkert og sundt vand for at vores organer kan fungere optimalt.

Vandrenser Maskine

Eksperter siger, at vi består af ca. 70% vand I kroppen. Og blodet og hjernen har en endnu større del bestående af vand.

Drikkevand er vigtigt, fordi det hydrerer vores kroppe. Dit blod har en høj procentdel af vand og transporterer ilt og næring til dine celler. Samtidigt fjernes kuldioxid, som er et syreholdigt affaldsprodukt via dine lunger som udånding.

Forurenet drikkevand i Danmark- feature
Tror du, at drikkevandet i Danmark stadig er rent og sikkert at drikke? Så læs her inden du tager en slurk postevand fra hanen igen.

Vi har brug for vand til at fordøje vores mad med. Den primære årsag til sygdomme og forstoppelse I verden skyldes dehydrering.

Uden nok vand i kroppen, kan afføring have svært ved at passere gennem tyktarmen og ender op permanent i tarmen. Vand hjælper dig med at undgå forstoppelse.

Vi eliminerer også toksiner gennem urinen. Nyrerne kræver masser af rent uforurenet vand for at holde blodet rent. Hvis din urin er farvet gul eller lugter, skal du indtage større mængder af rent drikkevand.

Bemærk dog, at nogle vitaminer, fødevarer og medicin kan påvirke urinens farve. Så det er ikke altid alarm, hvis din urin har en farve.

Vand påvirker også dit blodtryk. Hvis du drikker for lidt kan du opleve ændringer i dit blodtryk. Holder din krop vand tilbage i kroppen, så kan det lede til forhøjet blodtryk.

Advarsel: Postevandet i Danmark er ikke længere så godt som det har været. Der findes heldigvis metoder til at rense det. Klik her!

Funktioner for rentdrikke vand

Her er nogle yderligere funktioner rentdrikke vand har for vores krop:

  1. For at understøtte dit lymfesystem, der har en direkte relation til dit immunforsvar.
  2. Regulere din kropstemperatur og holde det inden for et normalområdet.
  3. Beskytter dine led.
  4. Beskytter dine organer.
  5. Forhindre farlig dehydrering.

Hvis du har oplevet dehydrering kan du genkende nogle af disse symptomer. Hovedpine, tørst, rygsmerter, tørhed i mund og svælg, tør hud, forstoppelse.

Disse symptomer er milde og kan afhjælpes hurtigt ved at drikke noget rent vand fra hanen. Men du kan også anskaffe dig en simpel vandrenser der sættes direkte på hanen.

Men ekstrem dehydrering kan føre til døden. Når både ældre og små børn er syge, kan de let gå hen og blive dehydreret. Uopdaget kan det være farligt.

Den mest almindelige årsag til dehydrering er, at du ikke drikker nok vand. Men sygdom, alkohol, koffein, motion og visse medikamenter kan accelerere det.

Se hvor let og enkelt du kan slippe for pesticider, kemikalier og tungmetaller i dit drikkevand. Klik her!

Vandet i din krop skal udskiftes så hurtigt som muligt. Du kan få tiltrængt væske fra visse fødevarer og andre typer af drikkevarer. Men den bedste måde du kan hydrere din krop er med er rent vand.

Hvis du er bekymret for, hvor meget vand du skal drikke hver dag, så gør således:

  • Drik 2 store glas rent vand lige når du står op. Dette renser nyrerne og udskiller nattens ophobede affaldsstoffer.

  • Indtag 1 stort glas vand til hvert måltid.

  • 2 store glas vand lige inden sengetid.

Hav altid rent filtreret drikke vand stående på dit natbord, så du drikke i løbet af natten. Dette fungerer som opløsningsmiddel for overskydende og ophobede slagger I tarmene.


Jeg håber, at du fik svar på nogle af dine spørgsmål i denne artikel. Tjek også nogle af mine andre artikler om vand.

Hvis du har det som jeg og du bekymrer dig om at have så rent drikkevand som muligt, så se her, hvad du selv kan gøre for at rense dit vand. Se her en liste over forskellige vandrensere.

Del gerne med andre