Kalk i Vandet

By | 14/07/2018
kalk i vandet

Kalk i vandet

Kalk i vandet kan variere en del forskellige steder rundt om i landet. Alt efter området kan det endog variere i samme generelle område, afhængigt af brønden vandet hentes fra.

I denne artikel vil vi se på, hvor mineraler kommer fra, hvordan de påvirker dit drikkevand. Og hvad du selv kan gøre for at forbedre kvaliteten. Du vil med diverse metoder kunne fjerne for meget kalk i vandet.

Drikkevand hentes fra overfladevand, såsom en flod, sø eller vandløb, vil sandsynligvis have langt færre mineraler, end hvis det kom fra grundvandet, en brønd eller en kilde.

Hør hvor let og enkelt du kan slippe for pesticider, kemikalier og tungmetaller i dit drikkevand. Klik her!

Har vi brug for kalk i vandet?

Kroppen indeholder natrium, kalium, calcium, magnesium, klorid, fosfater, sulfater og mere. Og vores krop har brug for at erstatte disse stoffer konstant.

Lad os se nærmere på en af disse mineraler, som er af afgørende betydning for et godt helbred. Vi skal se på hvordan vi får kalk I vandet.

Advarsel: Postevandet i Danmark er ikke længere så godt som det har været. Der findes heldigvis metoder til at rense det. Klik her!

En almindelig del af jordens sten er kalksten. Kalksten består hovedsageligt af kalciumkarbonat, kram af østersskaller, som er uopløseligt i vand, men reaktivt overfor syrer.

Vi kender alle problemerne med syreregn og marmor statuer, og kalkstens bygninger.

På en regnvejrsdag, vil vanddamp i skyerne kombineres med kuldioxid i luften producerer kulsyre. Dette bevirker, at vanddampe bliver svagt sure.

Når disse dampe kondenserer til regn, siver vandet ned gennem de forskellige lag i jorden. Her opløses kalkaflejringer, og frigiver kalciumkarbonat, en vandopløselig form af Kalcium i vand.

Mens cirka 70 procent af vores krop er vand, så er den næststørste komponent Kalcium. Kalcium er en vigtig komponent for stærke knogler og tænder.

Forurenet drikkevand i Danmark- feature
Tror du, at drikkevandet i Danmark stadig er rent og sikkert at drikke? Så læs her inden du tager en slurk postevand fra hanen igen.

Men, din krop kræver også kalk for at

  • Sikre integriteten af cellemembraner.
  • Regulerer nerver.
  • Muskelsammentrækningen.
  • Sikre korrekt hjerterytmen.
  • Støtte i blodets koagulation.

Kalk i vandet betyder hårdt vand

Men, for meget kalk i vandet, noget over 50 dele pr million (ppm), anses for at være hårdt vand, og som kan være et problem.

Mineraler som kalcium og magnesium forårsager hårdt skala oprustning i vandrør, vandvarmere og andet inventar. Hvis du nogensinde har taget et bad i hårdt vand ved du, hvor svært det er at få sæben til at skumme.

Andre mineraler, du måtte have i dit vand er svovl, jern, kobber, magnesium, kalium og bly, eller deres vandopløselige derivater.

Vandrenser Maskine

Hvis dit vand kommer fra en kommunal leverandør, kan du bede dem om en rapport. Få en liste over de mineraler der findes i vandet. Hvis ikke, kan du få dit vand testet ved en vand lab.

Der findes filtersystemer, der kan fjerne både uorganiske mineraler og kemikalier fra dit drikkevand. Før i tiden troede man, at rent vand uden mineraler, var usundt at drikke.

Men undersøgelser har vist at filtreret vand er fuldstændig ufarligt. Vi optager nemlig primært vores mineraler via kosten. Ellers kan vi tilsætte organiske mineraler selv.

Bly er et yderst giftigt metal og det er vurderet, at enhver mængde af bly i drikkevandet er skadeligt.

Bly får vi normalt ind gennem postevandet, da det udvaskes af lodde- og rørfittings.

Se hvor let og enkelt du kan slippe for pesticider, kemikalier og tungmetaller i dit drikkevand. Klik her!

Konklusion: Sådan fjerner du kalk i vandet

For at slippe helt for kalk i vandet og beskytte dine vandrør, vaskemaskine, kaffemaskine og dit helbred, skal du benytte en eller anden for filtreringssystem. Det bedste er, at få påsat et blødgøringsanlæg til dit hjems vandrør.

Hvis du kun er bekymret for det vand du går og drikker, og ønsker at fjerne for meget kalk i vandet, kan du  anskaffe dig en vanddestillator.


Jeg håber, at du fik svar på nogle af dine spørgsmål i denne artikel. Tjek også nogle af mine andre artikler om vand.

Hvis du har det som jeg og du bekymrer dig om at have så rent drikkevand som muligt, så se her, hvad du selv kan gøre for at rense dit vand. Se her en liste over forskellige vandrensere.

Del gerne med andre