Drikkevand

By | 14/07/2018

drikkevand

Vand, hvis det skal kunne benyttes som drikkevand for mennesker, må være af en sådan kvalitet, at det ikke forårsager sygdom eller lidelse.

Vores vand skal naturligvis være drikkeligt, Men det skal også være rent nok til, at vi kan koge vores mad i det.

Alle livsformer på Jorden kræver vand. Jo renere desto bedre for vores helbred. Mennesker kræver ca. 8 glas vand hver dag for optimal sundhed. Men det kommer an på flere faktorer.

Hør hvor let og enkelt du kan slippe for pesticider, kemikalier og tungmetaller i dit drikkevand. Klik her!

Vores vand i Danmark kommer fra en af de mange vandværker der findes i landet. Den offentlige vandforsyning pumper vandet op fra grundvandet. Det behandles derefter, så det bliver sikkert at indtage, inden det ledes ud til os i vores hjem.

Udtrykket “offentlige vandforsyning” henviser til en forsyning der lever vand til 25 eller flere personer.

Vandforsyninger, der leverer til færre husstande betragtes som private forsyninger. Offentlige vandværker kan drives af større eller mindre byer.

Uanset hvem der ejer og driver det lokale vandværk, skal dette system overholde alle kravene for vandets sikkerhed og kvalitet.

Advarsel: Postevandet i Danmark er ikke længere så godt som det har været. Der findes heldigvis metoder til at rense det. Klik her!

Udtrykket “private vandsystem” henviser sædvanligvis til vand, der lever til mellem 1 og 14 brugere. Et privat drikkevandssystem er ikke reguleret af staten. Men ejere af private brønde og disse ikke-regulerede systemer har ofte ressourcer til rådighed for dem.

Hvad gøres der for at holde vores drikkevand rent?

Der findes grænseværdier for at holde det vand vi drikker rent. Men et spørgsmål bør nok være, om det er nok til at garantere sundt vand?

Der måles og laves analyser af vandet på vandværket. Men der måles ikke på det vand, der kommer ud af hanen i dit køkken eller badeværelse.

Forurenet drikkevand i Danmark- feature
Tror du, at drikkevandet i Danmark stadig er rent og sikkert at drikke? Så læs her inden du tager en slurk postevand fra hanen igen.

Vi skal ikke tage postevandets renhed for givet. Utallige gange er drikkevandet i Danmark blevet forurenet med afføringsbakterier og andre sygdomsskabende stoffer.

Disse gammeldags vandbehandlingsanlæg blev bygget for at bortfiltrere partikler i vandet. Og for at dræbe nogle af de parasitter og bakterier der findes naturligt I vandet. Desværre undlader de at fjerne moderne forureninger.

Drikkevand på flaske

Hvis du er bekymret for dit drikke vand, kan du vælge at købe vand på flaske.

Vi danskere bruger millioner af kroner hvert år på drikkevand på flaske. Også selvom det ikke er meget bedre end ganske almindeligt postvand.

Nogle bruger det i stedet for andre drikkevarer. Andre nyder vand på flaske, fordi de kan lide smagen eller syntes, at det er sikrere end vand fra hanen.

Vand på flaske kommer fra kilder der svarer til postevand. Den kommer fra år og søer eller fra grundvandet dybt ned I undergrunden.

Se hvor let og enkelt du kan slippe for pesticider, kemikalier og tungmetaller i dit drikkevand. Klik her!

Men vandet vi køber på flaske kan have smag og kvalitet der varierer blandt mærkerne. Det kan endog variere inden for samme mærke afhængigt af kilden af en bestemt flaske.

Selv drikkevand på flaske kan indeholde forurenende stoffer. Det er rigtigt, at det skal opfylde visse standarder, men disse standarder forlanger ikke total renhed.

Renset drikkevand

Endelig kan du vælge, at rense dit vand ved hjælp af diverse filtreringssystemer. Rensning systemer kan være så simpelt som en kande med et kulstoffilter.

Vandrenser Maskine

Eller et mere kompliceret opsæt, hvor du forbinder et omvendt osmose filter til vandhanen i dit køkken, eller sågar til koldtvandsrøret under køkkenvasken.

Renset drikkevand er dyrere pr. liter, end vand fra hanen, men det kan give ro i sindet at du ikke indtager nær så meget gift hver dag.

Det bedste er dog destilleret vand som giver 99% rent drikkevand.


Jeg håber, at du fik svar på nogle af dine spørgsmål i denne artikel. Tjek også nogle af mine andre artikler om vand.

Hvis du har det som jeg og du bekymrer dig om at have så rent drikkevand som muligt, så se her, hvad du selv kan gøre for at rense dit vand. Se her en liste over forskellige vandrensere.