Kan man drikke demineraliseret vand?

By | 05/10/2019

Kan man drikke demineraliseret vand

Så kan man drikke demineraliseret vand? Svaret er faktisk både Ja og Nej. Det kommer an på flere ting, som renhed, kvalitet og behov, som vi skal se på her. Demineraliseret indeholder ikke mineraler, men er ikke nødvendigvis sterilt, da organiske stoffer ikke fjernes.

Nogle påstår at demineraliseret vand ikke er sikkert for vores helbred. Men dette er nok den største misforståelse, der er findes omkring renset vand.

Det siges at vand, der ikke har ioner (demineraliseret) bliver til et aggressivt opløsningsmiddel.

Vand uden ioner kan nemt stjæle ioner fra sine omgivelser, og fungerer derfor som et effektiv opløsningsmiddel. Ved brug af demineraliseret vand til fx rengøring fjernes snavs mere effektivt end almindeligt postevand. Derfor bruges denne type vand ofte i industrien.

Vandrenser Maskine

Er det farligt at drikke demineraliseret vand?

Nogle ængstelige ernæringseksperter mener, at drikkevand uden mineraler forårsager sundhedsmæssige problemer, fordi det kan forårsage, at mineraler udskilles af kroppen.

Forurenet drikkevand i Danmark- feature
Tror du, at drikkevandet i Danmark stadig er rent og sikkert at drikke? Så læs her inden du tager en slurk postevand fra hanen igen.

Det er også blevet påstået, at rent vand ingen næringsværdi har på grund af mangel på mineraler og det derfor ikke er sundt at drikke.

Ifølge andre eksperter, betyder det ikke, at vand uden mineraler nødvendigvis fjerner mineraler fra kroppen. Dette er fordi det menneskelige legeme er sammensat af komplekse biologiske systemer. De mineraler der muligvis udskilles fra kroppen er uorganiske mineraler, som alligevel ikke burde være til stede i vores krop.

Den ligefremme forståelse er, at det let vil kunne opløse mineraler i mund og svælg og hurtigt bliver re-ioniseret.

Hør hvor let og enkelt du kan slippe for pesticider, kemikalier og tungmetaller i dit drikkevand. Klik her!

Der findes ikke nok beviser for, at længere tids indtagelse og forbrug af rent demineraliseret vand fører til sundhedsmæssige defekter eller svagere knogler og tænder.

På den anden side, mener fortalere for af-ioniseret vand, at det kan hjælpe med til at afgifte kroppen. Men der er heller ikke nok beviser for denne påstand.

Der er altså hverken nok beviser for eller imod at demineraliseret vand skulle have gunstige eller skadelige virkninger på vores organisme.

Advarsel: Postevandet i Danmark er ikke længere så godt som det har været. Der findes heldigvis metoder til at rense det. Klik her!

Nogle kritikere siger, at af-ioniseret (DI) vand ikke er rent, blot fordi det er vand uden ioner. Og det er sådan set rigtigt, da bakterier, parasitter ikke nødvendigvis er fjernet ved processen.

For at få vandet helt rent skal vi over i damp destillering og dernæst filtrering med et kulstoffilter.

Konklusion: Kan man drikke demineraliseret vand?

Om du kan eller bør drikke demineraliseret vand, er op til dig. Sørg dog for at købe en kvalitet, der også er beregnet til at drikke. Nogle typer er nemlig kun beregnet til sanitet og industrien.

Se hvor let og enkelt du kan slippe for pesticider, kemikalier og tungmetaller i dit drikkevand. Klik her!

Hvis du har tænkt dig at drikke demineraliseret vand i en længere periode, vil jeg anbefale, at du tilsætter organiske spormineraler til vandet. Du kan se her, hvad jeg bruger. Så er du på den sikre side.

Hvis du vil læse mere om hvad demineraliseret vand kan bruges til, så læs denne artikel her.

 

Del gerne med andre