Kan man drikke demineraliseret vand?

Kan man drikke demineraliseret vand

Kan man drikke demineraliseret vand? Svaret er faktisk både Ja og Nej. Det kommer an på flere ting, som renhed, kvalitet og behov, som vi skal se på her.

Nogle påstår at demineraliseret vand ikke er sikkert for vores helbred. Men dette er nok den største misforståelse, der er findes omkring renset vand.

Det er blevet sagt, at vand, der ikke har ioner (demineraliseret) bliver til et aggressivt opløsningsmiddel.

Vand uden ioner kan nemt stjæle ioner fra sine omgivelser, og det er derfor fungerer som et effektiv opløsningsmiddel. Det fjerner snavs mere effektivt end almindeligt postevand gør. Derfor bruges det ofte i industrien.

Vandrenser Maskine

Er det farligt at drikke demineraliseret vand?

Nogle ængstelige ernæringseksperter mener, at drikkevand uden mineraler forårsager sundhedsmæssige problemer, fordi det kan forårsage, at mineraler udskilles af kroppen.

Forurenet drikkevand i Danmark- feature
Tror du, at drikkevandet i Danmark stadig er rent og sikkert at drikke? Så læs her inden du tager en slurk postevand fra hanen igen.

Det er også blevet påstået, at rent vand ingen næringsværdi har på grund af mangel på mineraler.

Ifølge andre eksperter, betyder det ikke, at vand uden mineraler nødvendigvis fjerner mineraler fra kroppen. Dette er fordi det menneskelige legeme er sammensat af komplekse biologiske systemer.

Den ligefremme forståelse er, at det let vil kunne opløse mineraler i mund og svælg og hurtigt bliver re-ioniseret.

Se her hvordan du selv kan rense dit vand, så det er 100% rent og sikkert at drikke. Læs her!

Der findes ikke nok beviser for, at længere tids indtagelse og forbrug af rent vand fører til sundhedsmæssige defekter eller svagere knogler og tænder.

På den anden side, mener fortalere for af-ioniseret vand, at det kan hjælpe med til at afgifte kroppen. Men der er heller ikke nok beviser for denne påstand.

Der er altså hverken nok beviser for eller imod at demineraliseret vand skulle have gunstige eller skadelige virkninger på vores organisme.

Advarsel: Postevandet i Danmark er ikke længere så godt som det har været. Der findes heldigvis metoder til at rense det selv. Hør hvordan du kan rense det for sprøjtemidler, giftstoffer, bly og andet skidt. Læs her!

Nogle kritikere siger, at af-ioniseret (DI) vand ikke er rent, blot fordi det er vand uden ioner. Og det er sådan set rigtigt, da bakterier, parasitter ikke nødvendigvis er fjernet ved processen.

For at få vandet helt rent skal vi over i damp destillering og dernæst filtrering med et kulstoffilter.

Konklusion: Kan man drikke demineraliseret vand?

Om du kan eller bør drikke demineraliseret vand, er op til dig. Sørg dog for at købe en kvalitet, der også er beregnet til at drikke. Nogle typer er nemlig kun beregnet til sanitet og industrien.

Hør hvor let og enkelt du kan slippe for pesticider, kemikalier og tungmetaller i dit drikkevand. Klik her!

Hvis du har tænkt dig at drikke demineraliseret vand i en længere periode, vil jeg anbefale, at du tilsætter organiske spormineraler til vandet. Du kan se her, hvad jeg bruger. Så er du på den sikre side.

Hvis du vil læse mere om hvad demineraliseret vand kan bruges til, så læs denne artikel her.

 

Del gerne med andre

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *