Vand På Flaske Renere End Postevand Fra Hanen?

vand på flaskeDu tænker måske som de fleste i Danmark, at det er dumt at købe vand på flaske. Hvorfor betale for vand på flaske, når du nu kan få rent vand direkte fra hanen?

En voksende del af befolkningen er dog i tvivl om postevandet nu er så godt, som der påstås. De ønsker at vide, hvad de putter i deres kroppe. Vise syge personer bruger endda demineraliseret vand fra apoteket.

Måske ville en test på vand fra hanen og en test på vand på flaske kunne afgøre kvalitetsforskellen. Uanset hvad din mening er, bør du vælge dit drikkevand omhyggeligt. Du kan selv lave en test, eller få en analyse af det vand du drikker til dagligt.

Er vand på flaske renere?

Mange mennesker tror, at blot fordi vandet er aftappet, betyder det at det er rent. Men er det? Kan det være muligt, at det vand vi køber på flaske faktisk ikke er bedre, men måske værre end vores postevand? Læs her.

Beskrivelse af drikkevand på flaske:

Følgende definitioner anvendes hyppigt på etiketterne på drikkevand på flaske. De bruges til at beskrive vandets egenskaber, kildeoprindelse og behandlingsmetoder.

  • Artesian, grundvand, kildevand, brøndvand – vand fra underjordiske vandførende lag, der kan være behandlet eller ej. Godt vand og artesiske vand tappet fra en brønd. Kildevand opsamles som det flyder op til overfladen, eller via et borehul. Det kan også være grundvand.
  • Destilleret vand – damp fra kogende vand kondenseret og fyldt på vandflasker. Vand destillering dræber mikrober og fjerner vandets naturlige mineraler, giver det en flad, men helt ren smag af H2O.
  • Drikkevand – vand til konsum og forseglet på flasker eller andre beholdere med visse ingredienser. Dog bortset fra at det eventuelt kan indeholde sikre og egnede desinfektionsmidler.
  • Mineralvand – Grundvand, der naturligt indeholder 250 eller flere dele per million af totalt opløste faste stoffer.

Er du klar over at:

  1. Vand på flaske ikke nødvendigvis er rent, ligesom ledningsvand ikke er rent.
  2. Vand på flaske kan komme fra et vandførende lag, der er blevet behandlet med kemikalier eller ikke behandles overhovedet. Postevand vil normalt blive behandlet.
  3. Vand på flaske kan indeholde et vilkårligt antal urenheder såsom menneskelig eller animalsk affald. Stoffer som vand fra hanen ikke er tilladt at indeholde.
  4. Vand på flaske  kan indeholde desinfektionsmidler og kemikalier – ligesom postevand gør.
  5. Vand på flaske kan indeholde hormonforstyrrende stoffer, mineraler, endda bly og andre tungmetaller.
  6. Vand på flaske ofte kan være langt mere forurenet end vi tror.

Vores drikkevand på flaske skal være produceret under sikre og sanitære forhold, men faktiske er indholdet ikke kontrolleret så strengt, som vores vand fra hanen.

Drikkevand på flaske er godt at have ved hånden i tilfælde af en nødsituation, men tro ikke på at det vand du køber på flaske nødvendigvis er så rent som dit normale drikkevand.

Renhed kan variere fra et mærke til et andet, og fra et parti til parti. Skal du have dit vand helt rent, bør du filtrere det eller destillere det.

Vand destillator tilbud

Læs mere her.

Få mine 7 Tips til Mere Energi, Sundhed og Velvære!

Indtast din email og modtag øjeblikkeligt din eGuide (pdf).

Nul spam, kun brugbar info. Du kan afmelde med et klik.


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail