Kalk i vandet giver hårdt vand i stedet for blødt vand

kalk i vandet

kalk i vandet

Kalk i vandet kan variere en del forskellige steder rundt om i landet. Alt efter området kan det endog variere i samme generelle område, afhængigt af kilden.

I denne artikel vil vi se på, hvor mineraler kommer fra, hvordan de påvirker dit drikkevand, og hvad du selv kan gøre for at forbedre kvaliteten. Du vil ved simpel destillation kunne fjerne kalk i vandet.

Drikkevand hentes fra overfladevand, såsom en flod, sø eller vandløb, vil sandsynligvis have langt færre mineraler end hvis det kom fra grundvandet, en brønd eller en kilde.

Kroppen indeholder natrium, kalium, calcium, magnesium, klorid, fosfater, sulfater og mere. Og vores krop har brug for at erstatte disse stoffer konstant.

Lad os se nærmere på en af disse mineraler, som er af afgørende betydning for et godt helbred. Vi skal se på hvordan vi får kalk I vandet.

Derfor har vi kalk i vandet

En almindelig del af jordens sten er kalksten. Kalksten består hovedsageligt af kalciumkarbonat, kram af østersskaller, som er uopløseligt i vand, men reaktivt overfor syrer. Vi kender alle problemerne med syreregn og marmor statuer, og kalkstens bygninger.

På en regnvejrsdag, vil vanddamp i skyerne kombineres med kuldioxid i luften producerer kulsyre. Dette bevirker, at vanddampe bliver svagt sure. Når disse dampe kondenserer til regn, siver vandet ned gennem de forskellige lag i jorden. Her opløses kalkaflejringer, og frigiver kalciumkarbonat, en vandopløselig form af Kalcium i vand.

Mens cirka 70 procent af vores krop er vand, så er den næststørste komponent Kalcium. Kalcium er en vigtig komponent for stærke knogler og tænder.

Men, din krop kræver også kalk for at sikre integriteten af cellemembraner, regulere nerve og muskel handling, vedligeholde muskelsammentrækning, sikre korrekt hjerterytmen og støtte i blodets koagulation. Det gør endda kaffe, te og drikkevarer forsmag bedre.

Men, for meget kalk i vandet, noget over 50 dele pr million, anses for at være hårdt vand, og som kan være et problem.

Mineraler som kalcium og magnesium forårsager hårdt skala oprustning i vandrør, vandvarmere og andet inventar. Hvis du nogensinde har taget et bad i hårdt vand ved du, hvor svært det er at få sæben  til at skumme.

Andre mineraler, du måtte have i dit vand er svovl, jern, kobber, magnesium, kalium og bly, eller deres vandopløselige derivater.

De fleste af disse mineraler er okay i små mængder, sunde, bare ikke i store doser. Hvis dit vand kommer fra en kommunal leverandør, kan du bede dem om en rapport om de mineraler i vandet. Hvis ikke, kan du få dit vand testet ved en vand lab.

Rens dit vand for kalk og nitrater

Der er filtersystemer, der fjerne kemikalier fra dit drikkevand. Rent vand, uden disse naturlige spormineraler, var før troet at det ikke var sundt. Men undersøgelser har vist at filtreret vand er fuldstændig ufarligt. Vi optager nemlig primært vores mineraler via kosten.

Bly er et yderst giftigt metal og det er vurderet, at enhver mængde af bly i drikkevandet er skadeligt. Bly får vi normalt ind gennem postevandet, da det udvaskes af lodde- og rørfittings. For at slippe for dette kan du bruge vælge at drikke destilleret vand.

Vand destillator tilbud

Læs mere her.

Få mine 7 Tips til Mere Energi, Sundhed og Velvære!

Indtast din email og modtag øjeblikkeligt din eGuide (pdf).

Nul spam, kun brugbar info. Du kan afmelde med et klik.


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail