Er Destilleret Vand Sundere end Postvand?

Destilleret Vand

Forurenet vand og Destilleret vand

Er du som mange overbevist om at det danske postevand stadig er godt og sundt, eller overvejer du selv at fremstille og måske drikke destilleret vand, så læs denne artikel.

Inden vi ser på om destilleret vand er egnet til at drikke, så lad os lige se på hvad vand er. Faktisk er destilleret vand blot ren H2O.

Det har en pH-værdi på 7, som er neutral på pH-skala fra 1 til 14, hvor 1 er syre og 14 alkalisk.

Dette rene vand bruges i videnskab og medicinske laboratorier og forskningsfaciliteter, herunder biologi og kemi laboratorier pga. dets rene og neutrale egenskaber.

Destilleret vand er vand der er renset ved destillation via kogning, fordampning og tilsidst fortætning og opsamling i ren form. Dette renset vand indeholder derfor ikke kalk, salte eller andre urenheder.

Ideelt set bør vand være så rent som muligt. H2O er 100% vand. Der eksisterer dog forskellige grader af renhed. F.eks er der vand som er så rent, at det kan bruges til indsprøjtninger uden frygt for bakterier, svampe og andre urenheder. Derfor sælges det også på landets apoteker, hvor det kan købes i håndkøb.

Destilleret vand til medicinsk brug

Dr. Charles Mayo (Mayo Clinic og American Medical Association, Harvard Medical School) og mange læger og ernæringseksperter har fastslået, at de fleste mineraler, der findes i vandet, er uorganiske. Som en konsekvens bidrager dette til mange lidelser og sygdomme relateret til tarmkanalen. De bidrager også til nyresten, galdesten, åreforkalkning og plaque ophobning i tyktarmen.

Dr. Charles Mayo sagde: ”Vandets hårdhed er den underliggende årsag til mange, hvis ikke alle, af de sygdomme, der skyldes giftstoffer i tarmkanalen. Disse hårde, ikke kelaterede mineraler passerer fra tarmvæggene og kommer ind i lymfesystemet, der sender disse stoffer direkte ud I blodet.”

Endvidere har danske forskere længe råbt vagt i gevær og kræver grænseværdierne for flourstoffer reduceret til 1/100 af hvad den er idag. Læs artikel her.

Er vandet så rent som vi tror?

Rent vand er nødvendig for at vores krop kan fungere optimalt. Det er almindeligt kendt, at de fleste kommunale og private vandforsyninger er alvorligt forurenet med alt fra: klor, nitrater pesticider herbicider, fungicider, tungmetaller, selv jetbrændstof og giftige lægemidler.

På trods af, at der er etableret en liste over forurenende stoffer på mere end 120 kendte kræftfremkaldende kemikalier, er der blevet indført over 1000 kemikalier I vores miljø årligt over de sidste 50 år.

Læs her hvor giftigt det danske drikkevand er!

Ud af 16 undersøgte steder i Danmark har Miljøstyrelsen fundet fluorstoffer i grundvandet 10 steder. Tre steder var koncentrationen omkring 1.000 ng/l, hvilket er 10x højere end de grænseværdi man følger i Tyskland og langt over den amerikanske grænseværdi.

Bor du et sted, hvor du derfor indtager forurenet vand over en længere periode, skal grænseværdien nedsættes med 100-1.000 gange for at undgå sundhedsfare, fordi giftstofferne ophober sig i kroppen.

Den mest effektive proces med at fjerne giftstoffer fra dit drikkevand er damp destillation. Plus filtrering med et kulstoffilter I slutprocessen. Dette fjerner eventuelle resterende flygtige gasser og partikler.

Kan destilleret vand drikkes?

Faktisk er der nogen der påstår (uden beviser) at destilleret vand er farligt fordi det mangler mineraler. Sandheden er, at jo renere vand (H2O) vi drikker desto bedre. De mineraler og elektrolytter vi bør have dagligt, indtages primært via vores mad.

Næste gang, du hører nogen påstå: at de mineraler, der findes i drikke vandet er helt til gavn for vores organer og sundhed; at destilleret vand er surt; at destilleret vand vil udvaske værdifulde mineraler og næringsstoffer fra din krop; eller at “en tidlig død vil komme fra at drikke destilleret vand”, så tag det helt roligt.

Spørg dig selv, hvis disse påstande var sande, hvorfor tillades det sømænd at drikke det destilleret vand der findes på alle flådens skibe? Hvorfor skulle The Mayo Clinic og de mange hospitaler, lægehuse og klinikker over hele verden anbefale destilleret vand til deres patienter?

Se her det apparat jeg bruger til at lave rent vand H2O.

Et alternativ til destilleret vand er demineraliseret vand der fremstilles ved ionbytning eller filtrering. Demineraliseret vand er billigere at fremstille end destilleret vand, men er ikke nødvendigvis sterilt.

Vand destillator tilbud

Wikipedia.


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail