Demineraliseret vand bedre uden kalk i vandet?

Demineraliseret vand

Demineraliseret vand

Nogle påstår at demineraliseret vand ikke er sikkert for vores helbred. Men dette er måske den største misforståelse, der findes omkring enhver form for rent vand.

Det er blevet sagt, at vand, der ikke har ioner bliver til et aggressivt opløsningsmiddel. Vand uden ioner kan nemt stjæle ioner fra sine omgivelser, og det er derfor et effektiv opløsningsmiddel. Det fjerner snavs mere effektivt end almindeligt postevand gør.

Men nogle ængstelige ernæringseksperter mener, at drikke demineraliseret vand forårsager sundhedsmæssige problemer, fordi det hurtigt forårsager at mineraler udvaskes ud af kroppen. Det er også blevet sagt, at rent vand ingen næringsværdi har på grund af mangel på mineraler.

Ifølge andre eksperter, betyder det ikke at demineraliseret vand nødvendigvis fjerner mineraler fra kroppen. Dette er fordi det menneskelige legeme er sammensat af komplekse biologiske systemer.

Den ligefremme forståelse er, at det let vil kunne opløse mineraler i mund og svælg og hurtigt bliver re-ioniseret. Der findes ikke nok beviser for, at længere tids indtagelse og forbrug af rent vand fører til sundhedsmæssige defekter eller svagere knogler og tænder.

Fortalere for demineraliseret vand

På den anden side, mener fortalere for demineraliseret vand, at det har kan hjælpe med til at afgifte kroppen. Men der er heller ikke nok beviser for denne påstand. Der er altså hverken bevis for eller imod at demineraliseret vand skulle have gunstige eller skadelige virkninger på vores organisme.

Nogle kritikere siger, at af-ioniseret (DI) vand ikke er rent, blot fordi det er vand uden ioner.

Processen med af-ionisering fjerner ioner og de resterende mineraler i vandet. Af-ionisering kan anvendes på almindeligt grundvand eller havvand. Men dette er en ineffektiv proces, fordi grundvandet let kan ødelægge harpiks filtrenes struktur.

Derfor sørger de fleste vandværker for, at vandet, som skal gennemgå denne proces raffineres først. Derved fjernes der så meget som muligt kontaminering og forurening.

Dette er grunden til demineraliseret vand er en af de reneste former for vand til rådighed på markedet. Skal det være endnu renere, så skal vi have destilleret vand.

Man kan også snildt bruge demineraliseret vand til kaffemaskinen og strygejernet, så undgår man, at det skal afkalkes.

Tjek dette apparat ud som jeg bruger til at lave rent vand H2O.

Vand destillator tilbud

Læs mere her.


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail